Ja denna karln har ju minst tre liv!

http://www.expressen.tv/nyheter/utrikes/1.1796872/nara-att-mosas-av-taget.-tva-ganger!

Äntligen första advent

Åh - äntligen var den här. Den första advent. Jag bara älskar denna högtid och tjuvstartade faktiskt redan lite i torsdags.

Kommer att tjuvstarta inför jul nu lite varje dag utom julafton såklart. Det får bli den 24 december - punkt och slut;)

Men sen mina vänner, ja sen tar det max en vecka så åker allt ut och bort och in fort som attan med våren. För den är lika härlig den!



Ullaredsresan

Steg upp klockan 6 imorse och väckte Emelie. Vi duschade och åt lite frukost för att sen ta bilen ner till resecentrum och buss därifrån till älskade Ullared.

Japp - bussen kom (lite sent) men vi var väl iväg runt 8.15 och nere runt 11. Full av förväntningar båda två.

Då fick jag se kön. Den berömda köööööööööööööööööööön. Har ju varit i Ullared förr men aldrig att det varit en sån kö. Ja det pratades om 2 till 3 timmar. Fuck of var min första tanke. Aldrig att jag ställer mej i den jäkla kön. Den gick ju nästa två varv runt hela Ullared.

Vi beslutade oss därmed att besöka själva samhället och dess få affärer istället. Och fika gott gjorde vi naturligtvis med.

Men nästa gång blir det ingen resa i samband med lönehelg och inte en månad före jul!



Varför glömde hon mej

 Bankchefen från västra Tyskland lät sina kunder få krediter - trots att de inte hade tillräckligt med pengar.
För att det inte skulle märkas "lånade" den kvinnliga bankchefen pengar från rika kunders konton så att krediterna till de fattiga kunderna inte skulle synas.

När bankens egen månadsgranskning var över flyttade hon tillbaka pengarna.
 Men till slut var det en rik kund som hade ordentlig koll på sin ekonomi - och märkte att det saknades pengar.

- Min klient har inte stoppat något cent i egen ficka. Hon har gjort det av medkänsla för de som hade det svårt, säger hennes advokat Thomas Ohm enligt Guardian.

Kvinnan klarade sig med villkorlig dom eftersom hon själv inte tjänat några pengar på brottet.

*Källa:www.expressen.se*


Ibland är det väl underbart att det finns "riktiga" Karl-Bertil Jonsson alternativt Robin Hood - speciellt så här i juletider;)



Vacker liten dikt

Helst av allt vill jag vara älskad - Älskad av dig för den jag är - Älskad av barnen trots det liv jag bär - Kramad och förlåten är jag lycklig och tyst - Famnad och varm blir jag åter kysst - Till varje pris – Bara inte tomheten





Mycket att göra

Ja det senaste har det varit väldigt tight på schemat. Inte nog med att man nu ska börja pyssla och ta fram alla adventssaker, (vilka jag för övrigt bara älskar = JULEN DÄ Ä MITT LIV DÄ SE:) utan den sista veckan har jag förutom att jobba mina nätter hållt i första förflyttningskursen av flera. Denna gången teori men ack så kul vi hade. Och mycket nyttigt för alla inom min yrkeskår. Om vi ska klara oss från eventuella framtida skador.

Efter den kursen jobbade jag en x-tra natt och så igår ytterligare ett möte som handlade om nya rutiner för att dela mediciner till våra brukare. Det tror jag för övrigt kommer bli kanonbra.

Natten jag jobbade x-tra var det hur stökigt som helst utanför boendet. Knivslagsmål och även droger inblandat. Och polis/ambulansbesök mellan ca klockan 22 och 02. Sånt är lite kymigt faktiskt när man jobbar natt men blir allt vanligare tyvärr.

Idag påbörjar jag ytterligare natt ett av två möjliga och missar då självklart, ja som alltid *hmprff* andra avenyn som jag för övrigt bara älskar. Men men - inget att göra.







Svininfluensa

sprutan har jag tagit i dag. Äntligen måste jag väl säga. Vi som jobbar i vården sågs väl på ett eller annat sätt som oerhört prioriterade först. Ja det lät till och med så här:

-den som inte tar den kan komma att omplaceras!!!

Ja sen gick veckorna. Man hörde inget om någon vaccination. Man hörde i media att andra som jag personligen tycker, och inte kommer gå in på här, fick vaccinet.
Men så äntligen igår ringde chefen och nämnde ett antal tider denna veckan och några nästa vecka som vi kunde åka till en vårdcentral här i stan och få den.
Tänkte att det är lika bra att göra det då jag går på den första natten av tre nu inatt och gärna vill sova de andra dagarna.
Så får väl se inatt om det blir några biverkningar.
Fast jag tog sprutan 11.15 och nu är klockan som sagt 18.45 så något borde man väl ha känt av redan.

Men hallå eller...

vaknade runt klockan 9 idag av att telefonen ringde. Det var från vårdcentralen som sa att läkaren jag skulle träffa, ang. det jag skrev igår, var sjuk och att han återkommer med en ny tid. Fan vad besviken jag är. Hade ju väntat så på detta besöket. Jaja - den som väntar på förhoppningsvis något gott väntar aldrig för länge.


Pratade sedan med min chef som meddelade att från imorgon och denna vecka ut och även ett par dagar nästa vecka kan jag infinna mej på stavre vårdcentral för vaccination av influensasprutan. Hua - jag blir den första i vår familj som får den. Men det kommer samtidigt att kännas skönt att ha tagit den.


Gick för en stund sedan in på expressens hemsida och hittade detta. WTF??? säger jag bara. Man slutar då aldrig att förvånas...


Greps för olovlig körning - sa att han var Jesus

När polisen i norska Moss för fjärde gången grep en 46-årig svensk för olovlig körning hävdade att han var Guds son och därför inte behövde något körkort.
En förklaring som tingsrätten inte köpte. Nu har "Jesus" från Sverige dömts till en månads fängelse.
 
Inom loppet av fyra månader greps den 46-årige svensken för olovlig körning fyra gånger skriver den norska tidningen Dagbladet.
Mannen tillverkade falskskyltar i papp som han tejpade över sina vanliga registreringsskyltar för att dölja sin framfart, men blev gång på gång genomskådad av polisen i norska Moss.
I förhör med polisen hävdade den 46-årige svensken bestämt att han var Guds son Jesus, att han styrde världen och att han därför inte behövde körkort på jorden.
Det höll dock inte tingsrätten i Moss med om, och dömde "Jesus" till en månads fängelse. Dessutom ska svensken betala 2000 kronor i rättegångskostnader.

Källa: www.expressen.se

Imorgon

gäller det. Och jag hoppas det blir ett positivt svar. Nej jag är inte gravid om nu någon trodde det. Det vore ju synd för barnet då jag ändå är 45 år snart:)

När jag ändå är där ska jag försöka ta sprutan mot influensan med. Lika bra att få det avklarat.

Har varit lite restless idag men till slut bestämde jag och dottern att vi skulle sticka ut till överby och fika och bara kolla runt lite. Mysmys med andra ord<3


Min älskade dotter och bästa kompis Emelie


Det första scrapbooking-projektet

Detta är det första scrapbooking-projektet jag gjort. Detta kommer jag skicka med mina barn ikväll när de hälsar på sin mormor!


Mammas pojkar;)

Idag blev det ett tandläkarbesök. Var lite pirrig innan då jag är fruktansvärt tandläkarrädd. Detta beror på tandläkaren jag hade i min barndom. Och trots att jag varit på tandläkarbesök massor av gånger under årens lopp så vill det inte riktigt gå över.
Lagade en tand delvis idag. Den ska hon fortsätta med nästa gång som blir den 1/12. Om det nu går för det är en krånglig hörntand och drar sej inte nerven tillbaka på de här fjorton dagarna så kan det bli tal om rotfyllning. Hua mejjen - nu ryser jag ännu mer:(


Kom således hem helskinnad *s* därifrån och fixade iordning middag och sen kröp jag mer och sov middag en stund. Riktigt underbart - som alltid.


Nu ikväll har jag bara varit. Suttit och broderat lite. Håller på med HJ:s jultavla. Det är faktiskt riktigt kul att se hur den växer fram. Ska försöka lägga ut bild på den när den blir klar.


Kollade sedan på serien "Mammas pojkar" på 4:an. Kul men lite "jåååligt" program. Gillar ju visserligen Najma - Bobbys mamma. Som hon håller på med "lille" 29-årige Bobby.


Det får en la tro att man inte blir sådan mot sonen. Och inte mot dottern heller för den delen:)





Ullared für alle...

Kollade precis på TV-serien Ullared. Helt otroligt att man kan handla för 34000 kronor på en enda dag!??? Och då har man inte ens handlat klart utan ska handla ytterligare ett antal dagar.
Jo jag älskar Ullared liksom många andra men någon måtta får det väl vara.
Visst denna familjen handlar för ett år framåt och firar semester där samtidigt. Men å andra sidan - är det inte roligare att handla lite då och då? Jaja - alla är vi olika och tur är väl det.
Var iväg med min lilla bil idag för att höra hur mycket det skulle kosta att fixa i ordning den. Häpp - det blev en tur till skroten istället. Det är inte värt att slänga ut en sådan summa på en redan skrotfärdig bil. Usch vilket dumt köp det var. Men det är lätt att vara efterklok.
Emelie tog med sej en kompis hem idag - Gentiana (osäker på om Ditt namn stavas så Genta:)). Jättego tjej. Senare åkte de och hämtade hennes son Vion på dagis. Gu´vilken go liten pojk. Och jättekul att träffa även honom.
That´s all for now folks;)

Fars dag idag

och då gick barnen och jag (och vovven) upp runt klockan 7.30 och firade vår goa pappa och make med kaffe på sängen. Mysfaktor 11 på en skala 1-10:).

Vad tycker Ni egentligen om Fars och Mors dag? Är det något vi ska behålla?
Jag är iaf för detta firande. Tycker det är störtmysigt. Men så är jag också oerhört traditionsbunden.

Ett firande som jag dock saknar väldeliga är Lucia. Jovisst kan man rösta på stadens Lucia osv osv...Men - det kommer ju aldrig några små söta ungar och knackar på dörren och sjunger längre:(. Däremot så har ju Halloweenfirandet ökat och det gillar jag inte speciellt mycket.
Mycket kommer ju från det stora landet i väster som vi av någon knepig anledning alltid ska härma.
Allhelgonahelgen anser jag iaf SKA tillhöra de dödas minne och inget annat.

Fast man kanske ändrar sej med åren - vem vet?

Idag blir det nog en slappardag - tror jag iaf. Och det är riktigt riktigt skönt.

Kram på Er


TV- och tidningschock

fick jag idag när jag vaknade. Satte på TV:n för att kolla de lokala nyheterna. Fick då reda på att en del av gamla kronogårdsskolan brunnit inatt. Troligtvis anlagd. Jag blir så jävla förbannad. Det är mitt gamla kronogården som brinner titt som tätt. Här är man uppväxt och här har man lekt. Hur har det blivit nu??? En stor jävla krigszon. Fy fan...
Satte sedan på en kopp kaffe och läste tidningen. Där det med stora svarta rubriker står om att personalen (dag) slår larm om missförhållanden där jag arbetar. Men det är bara bra anser jag. Det funkar inte längre med dessa indragningar inom äldrevården, ja vården i sej. Får väl se var detta slutar!

Well - sedan tog jag mej en dusch och efter det åkte jag och Emelie till espresso house och käkade frukost. Det var mumma kan jag lova. Mysig kvalitetstid (som det ju så fint kallas för nu för tiden) mellan Mor och dotter. Yeah - me like!

Tandläkarbesök

Ja just det var jag på idag. Och detta besöket började med ett akutbesök för nån månad sedan (har en jäkla tandläkarrädsla ska Ni veta) som ledde till att man drog en rotrest. Åy fy f*n vad ont det gjorde - efteråt. Inte under tiden. Fick nämligen ta 5 bedövningssprutor. Så efter det besöket såg jag mer eller mindre ut som jag fått en stroke eller något liknande.
Men det läkte fint och idag var jag tillbaka hos samma tandläkare för en rutinkontroll. 4 hål varav ett större (kan bli en rotfyllning).
Go vänner vad det regnat idag. Nu är verkligen hösten med sitt mörker här.
Tog mej en promenixare in i en syaffär när jag ändå var i stan och köpte material till en jultavla.
Mysigt värre och sitta och brodera vid den här tiden på året.

RSS 2.0